Waarde woning verhogen met een renovatie van de tuin

Maak vastgoed aantrekkelijker voor geïnteresseerden door de tuin bij een huur- of koopwoning te renoveren. Niets is op warme zomerdagen fijner dan een plek om te kunnen genieten van het mooie weer, de tuin biedt daar de ruimte voor. Een renovatie van de tuin kan op verschillende manieren worden aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping biedt beschutting tegen een harde wind of een zomers buitje, biedt schaduw op zonnige momenten en houdt de warmte in de avond relatief lang vast. Zo kun je tot laat buiten blijven zitten zonder het koud te krijgen.

Naast de realisatie van een houten terrasoverkapping, zou je naar natuurlijke alternatieven kunnen kijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een pergola, waarmee je een glazen overkapping creëert. In dit artikel lees je meer over je opties bij het renoveren van tuinen.

Moie tuin

Zorg voor meer groen in de tuin bij e²en woning 

Niet alleen een overkapping maakt een tuin al snel aantrekkelijker. Zoek ook naar kansen om een tuin van meer groen te voorzien. Denk aan de realisatie van een aantal borders, welke je relatief makkelijk zelf bouwt met stapelstenen. Deze stenen bestel je online, of koop je bij de bouwmarkt in de buurt. Er bestaat speciale lijm, waarmee je de blokken aan elkaar kunt bevestigen. Op het internet vind je instructies over de wijze waarop je de realisatie van een border aanpakt. 

Gazons houden de tuin koeler in de zomer 

Combineer de borders met een gazon in de tuin. Het voordeel van een gazon is het feit, dat dit de warmte niet vasthoudt in de zomer. Daar waar bijvoorbeeld terrastegels dat wel doen. Een gazon is niet alleen prettig voor bewoners, maar ook voor hun huisdieren. Het terras is al snel te heet voor een hond of kat.

Creëer meer ruimte met een schuurtje

Een derde optie is de bouw van een houten schuurtje in de tuin. Zo bied je toekomstig bewoners voldoende ruimte voor hun fietsen, tuingereedschap, enzovoorts. Het isoleren van het schuurtje helpt een hoge luchtvochtigheid en daarmee het risico op schimmelvorming te verkleinen. Zeker wanneer je ook de tuinkussens in de schuur op wilt kunnen slaan is dit belangrijk. Er zijn online complete bouwpakketten te bestellen voor de realisatie van een houten schuur in de tuin. In plaats daarvan zou je ook zelf een ontwerp kunnen maken. Vaak wordt bij de realisatie van houten bouwwerken in de tuin gekozen voor douglas hout.